welkom bij
opdieet.nl
onze diëtiste is lid
van de vereniging
van diėtisten
 
Vragen over
dit forum ?
Opdieet.nl forum - Kalium te kort
| Alle onderwerpen | Nieuw onderwerp | Zoeken |


Kalium te kort

17-06-2008

Goedemorgen wie kampt er ook met kalium te kort
En wie wil er over mee praten ben benieuwd na de reacties
Heb zelf altijdt een te kort gehad zodat ik er twee keer mee op de hartbewaking heb gelegen niet echt leuk
Daarna nog eens een keer of twee aan infuus (kalium)
Groetjes en ik hoor van jullie

22-10-2015
11:42:39
Reactie van esther:

Hallo allemaal,
Vorig jaar is bij toeval (lag in het ziekenhuis voor keizersnee geboorte) een ernstig kaliumtekort ontdekt. Ik moest direct aan een kaliuminfuus. Uiteindelijk komen we uit op het syndroom van Gitelman. Het gekke is dat ik voorheen niet echt opmerkzame klachten heb gehad (ben nu 31 jaar) in tegenstelling tot veel anderen hier op het forum.

Het afgelopen jaar heb ik medicijnen geslikt: per dag 6x slow K en 200 mg Spironolacton. Mijn kalium wisselde met het bloedprikken maar was wel uit de gevarenzone en uiteindelijk ook de 3,4 behaald. Van die Spiro had ik veel last van de bijwerkingen dus daar wil ik de rest van mijn leven niet mee doorgaan. Toen ik met die Spiro gestopt was ging mijn kalium naar 2,4. Ik heb nu een alternatief gekregen en dat heet Eplerenon. Om uit die gevarenzone te komen slikte ik 9 Slow K en 100 mg Eplerenon. In 5 dagen steeg mijn kalium van 2,4 naar 3 dus dat lijkt goed aan te slaan. En ook mooi is dat ik geen last van bijwerkingen heb. Magnesium ging wel wat omloog (met die Spiro net) dus daar komt nog een pilletje Magnesium bij. Over 3 weken weer bloedcontrole, ben benieuwd. Daarnaast probeer ik ook zo kaliumrijk mogelijk te eten (bananen, tomaten, aardappels, groente). Alle beetjes helpen lijkt me!?

Dit medicijn is wellicht ook een optie voor mensen die allerlei andere medicatie krijgen waar veel last van bijwerkingen zijn.

Dank voor het delen van jullie verhaal! Ik heb veel moeite met het accepteren dat ik de rest van mijn leven aan medicatie vastzit. Dat komt denk vooral omdat ik nog niet echt ernstige klachten heb gehad. Ik ben wel bang voor de lange termijn en effect bij lange termijn medicatie.

Mijn zoektocht naar de beste dosis/medicatie geef ik niet op. Ik krijg ook verwijzing naar specialist in Rotterdam, ook i.v.m. samengaan zwangerschap. Daar schijnt nog minder info over beschikbaar te zijn. Ik kom daarom graag in contact met lotgenoten die ook Gitelman hebben en zwangerschap doorlopen of kinderwens hebben. Ik heb zelf een gezond kind op de wereld gezet zonder dat ik wist dat ik Gitelman had. Dus waarschijnlijk ook met zeer laag kalium. Maarja straks dan met medicatie..

Groeten


18-02-2015
07:14:11
Reactie van anna:

Beste mensen hier,
Doet me goed dit forum te ontdekken. Ik ga alle ervaringen eens doornemen (nu te moe).
Ik heb ook een dik jaar met een kaliumtekort gekampt en dat is veel te laat vastgesteld. nu zit ik er nog steeds mee, aangezien ik mijn leven niet meer op orde krijg. ik dacht ook aan CVS of fybromyalgie. Het ergste was nog dat mijn huisdokter nooit aan huis is willen komen, terwijl ik op sommige momenten mentaal gewoon voor uren uitviel en zelfs niet meer iets kon kijken op tv bijvoorbeeld, waar je de allerminste concentratie voor nodig hebt... Mijn hoofd viel dan letterlijk voor uren uit, mijn denken ging totaal niet meer. Nu nog steeds komt mijn huisdokter niet op huisbezoek, nadat het in t ziekenhuis uiteindelijk (bij toeval ontdekt) op peil is gebracht en hij het weet en het levensgevaarlijk noemt... Nu zit ik zeker niet extreem laag... maar hoe is het mogelijk dat mijn huisdokter dan niet aan huis komt voor even bloedprikje en analyse? (heb ook heel vreemd overgegeven en dergelijke alsof mijn maag geen voeding meer opnam, nooit zo overgegeven op die manier, bespaar jullie de details). Ik voel me totaal niet alsof ik nog zelf bij huisdokter geraak... alles is een immense inspanning, douchen daar ben ik zelfs ontzettend moe van (ook door zo lang dus amper meer iets gekund te hebben en dus heel veel gewoon gelegen te hebben), dus ook spierverlies... mijn hart klopt extreem als ik nu de minste fysieke inspanning doe, terwijl anders heel rustig... Mijn huisdokter zegt dat ik dan naar spoed moet, maar daar moet ik dan uren zitten wachten. Ok, als ik niet meer kan rechtstaan ofzo (wat ik ook al heb gehad) of als mijn 'kunnen denken' weer voor uren zou uitvallen, dan moet ik naar spoed. Hij heeft het lang geweten aan depressie, je zou van minder depressief worden als je een jaarlang geen verklaring hebt en chronisch vermoeid bent, niet meer kan denken enz... Ik kon het aan mensen ook niet uitleggen.
Sterkte aan allen die hier mee kampen en als iemand me raad kan geven graag...
Anna


31-07-2014
15:25:52
Reactie van nellie:

Mijn schoonzus heeft een kaliumgehalte van 3. het is laag wat betekent dat zij heeft een tumor in haar hoofd en moet geopereerd worden. En kan niet geopereerd worden, omdat de kalium te laag is.


28-07-2014
09:39:05
Reactie van marian:

Weet iemand een website, folder, boekje of iets dergelijks waar ik meer informatie kan vinden over het syndroom van gitelman?


07-03-2013
13:39:54
Reactie van de mol anne:

Met 1 pilletje canrenol per dag is het probleem opgelost met de kalium. Maar weet iemand iets over magnesium?


1  2  3  4  5  6  7  8  9  ... 15  Volgende
Onderdeel forum

OpDieet.nl
All rights reserved 2000-2006®
Design: Esther en Frank
Software: Frank