welkom bij
opdieet.nl
onze diëtiste is lid
van de vereniging
van diŽtisten
 
Vragen over
dit forum ?
Opdieet.nl forum - 49 kilo overgewicht
| Alle onderwerpen | Nieuw onderwerp | Zoeken |


49 kilo overgewicht

24-04-2006

Hallo allemaal,
ik hoop dat iemand bij kan helpen. Ik ben namelijk 1.51 lang en ik weeg nu al 110.3. Ik kom regelmatig naar de huisarts maar dat wil ik eigenlijk liever niet meer. In sommige stoelen kan ik echt al niet meer zitten, en rondom mijn buik hangt een hele zwembroek vet. In gewonen kleren pas ik niet meer, en ik heb ook een enorme maat. Heeft iemand een tip voor mij ?? Ik zou even mijn eetpatroon aangeven. S'ochtends als ontbijt 7 boterhammen met suiker. Dan tussendoor 2 A 3 zakjes chips/snoep/ Dan tussen de middag meestal een halve kilo friet of 7 boterhammen. Dan Tussendoor 3 A 4 chips en een paar chocolade dingen. En dan s'avonds ook nog iets tussendoor en gewoon avond eten natuurlijk. Ik heb geeneen broek die nog dicht past en dat is natuurlijk wel erg balen. Vorige weer woog ik nog 106 dat wuk dys szeggen dat er bij mij 5 kilo per weerk aankomt. Als dit nog lang zo door gaat kan k dalijk nie meer lopen. Kan iemadn mij helpen ?? Tahnkx Kimberlue

19-11-2010
11:54:39
Reactie van leuke informatie:

ik vond t eigenlijk best wel kicken... xD


18-11-2010
22:28:43
Reactie van leuke informatie:

Zetpil

Een zetpil of suppositorium (in de volksmond ook wel gekend als poepsnoepje of suppo) is een vorm van rectaal, dus via de anus, toegediende medicatie. 'Zet' is een verouderd woord voor 'zitvlak' en verwant met 'zitten'.

Indien een patiŽnt problemen heeft met slikken, niet mee wil werken, misselijk of comateus is, kan de zetpil soms als alternatief voor orale toedieningsvormen (zoals tablet, dragee of drank) gebruikt worden.

Hoewel een zetpil er eenvoudig uitziet, is het een erg ingewikkelde farmaceutische toedieningsvorm. De basis kan uit een vette of een wateroplosbare stof bestaan en het farmacon kan daar in opgeloste vorm, als suspensie, emulsie of als een combinatie daarvan voorkomen.

Na orale inname wordt een geneesmiddel via diffusie vanuit de darmen in het bloed opgenomen, waarna het via de poortader naar de lever wordt vervoerd. Na passage door de lever bereikt (een deel van) de dosis van het geneesmiddel de grote circulatie. Een deel van de dosis kan hierbij omgezet worden door de lever, en bereikt de grote circulatie dan niet. Dit staat bekend als het first-pass-effect. Indien het geneesmiddel via een zetpil is toegediend, wordt de stof ook in de bloedbaan opgenomen. Doordat de bloedafvoer van het rectum echter afwijkt van de rest van de darm, gaat slechts een deel van het opgenomen geneesmiddel naar de lever en bereikt de rest ongehinderd de grote circulatie. Bij diarree is het nutteloos om een zetpil te gebruiken. Door de slechte darmfunctie wordt deze slecht opgenomen en bij kinderen vaak ook weer direct uitgepoept.

De opname van een farmacon na rectale toediening is vaak traag, onvolledig en onvoorspelbaar. Als vuistregel kan men stellen dat men niet meer dan zes zetpillen per dag aan iemand moet geven.

Inbrengen
Een zetpil heeft vaak een punt aan een kant. Traditioneel wordt de zetpil ingebracht met de punt eerst. Ook in vele bijsluiters van zetpillen wordt het inbrengen op deze manier beschreven. [1] Recent hoort men echter vaak vertellen dat een zetpil met de platte kant eerst moet ingebracht worden. De punt zou dan de omgekeerd peristaltische beweging van de darm beter opvangen. De oorsprong en juistheid van deze methode zijn onduidelijk.

Bereiding in de apotheek
Zetpillen worden bereid door de basis (vet dat bij 36-37 įC smelt of polyethyleenglycol) te smelten en hierin het farmacon op te lossen of te suspenderen. Daarna wordt deze gesmolten massa uitgegoten in zetpilvormen. Deze vormen zijn veelal van kunststof, zodat de zetpil erin kan blijven zitten tot gebruik. Vroeger werden ook metalen vormen gebruikt; de zetpillen werden dan los in een pot aan de patiŽnt meegegeven. Dat wilde met warm weer nog wel eens leiden tot gesmolten zetpillen of onhygiŽnische taferelen.

Bij een suspensiezetpil kunnen de farmacondeeltjes uitzakken, zolang de basis nog niet gestold is. Om te voorkomen dat alle farmaca in het puntje terechtkomt (dat zeer waarschijnlijk deels in de strip achter blijft) moet bij een zo laag mogelijke temperatuur gegoten worden. Zodra de zetpil gegoten is, moet deze direct stollen om verder uitzakken te voorkomen. Dit vereist enige handigheid van de apotheek-assistent, ook omdat de massa nog niet mag stollen voordat de zetpil gegoten is.

Om bovenstaande reden zijn oploszetpillen makkelijker te bereiden: het farmacon is opgelost en kan daardoor niet uitzakken. Toch moet dan worden opgepast voor al te hoge temperaturen, die het farmacon kunnen aantasten of de vorm kunnen doen smelten. Niet alle stoffen lossen op in de veel gebruikte vette basis (een mengsel van vetten dat bij lichaamstemperatuur smelt). Daarom worden soms zetpillen van polyethyleenglycol gegoten. Deze hydrofiele zetpilbasis smelt niet bij lichaamstemperatuur, maar lost op in het beschikbare vocht in het rectum. Doordat deze stof enigszins hygroscopisch (het trekt water aan) is, kan dit enige irritatie veroorzaken. Dit is de reden dat polyethyleenglycolzetpillen slechts weinig worden voorgeschreven.

Bij het afkoelen van de zetpilmassa krimpt deze iets, waardoor er breuken in de zetpil kunnen ontstaan. Bij kundige apotheek-assistenten zal dit niet of nauwelijks voorkomen.


26-10-2010
15:23:20
Reactie van tonia:

Ik ben reuze benieuwd wat de huidige stand van zaken is met het gewicht van de vraagsteller. Is het je gelukt af te vallen? Op welke manier? Hoe voel je je nu?

Tonia

Low Carb Club de Weegschaal
de webshop voor al je dieetproducten


14-09-2010
15:20:51
Reactie van maaike:

Na jaren van overgewicht was ik het zat en heb ik aan mij aangemeld bij de BizzyFit Club in Sportstad Heerenveen. Zij bieden je de mogelijkheid om te sporten met een personal trainer. Je krijgt voordat je begint aan het programma een uitgebreide test, dit doen ze om een trainingsprogramma voor je samen te stellen wat het beste bij jou past. Elke 3 maanden heb je zoín test. Ik heb ook vaak bij een sportschool een poging gedaan om te sporten en af te vallen, maar dat is zoín massa daar heb je geen begeleiding en ja dan kom ik al snel niet meer door gebrek aan motivatie. Bij de BizzyFit Club is het allemaal heel persoonlijk en heb je veel begeleiding, dus je boekt veel resultaat. Ze stellen een trainingsprogramma samen afgestemd op jou! Zo ben ik een jaar 20 kilo afgevallen zonder een dieet! Dit is echt een aanrader voor mensen die willen afvallen!


09-09-2010
15:09:54
Reactie van paul:

Hoi Truus,

Het dieet wat ze volgt is een Sonja Bakker dieet. Ik zou eens moeten vragen welke precies, want dat weet ik zo niet.

Het dieet bestaat voornamelijk uit verschillende diner gerechten. De recepten staan in het boek beschreven. Ontbijt en Lunch zijn heel licht (crackers, thee etc)


Vorige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  ... 15  Volgende
Onderdeel forum

OpDieet.nl
All rights reserved 2000-2006ģ
Design: Esther en Frank
Software: Frank