welkom bij
opdieet.nl
onze diëtiste is lid
van de vereniging
van diėtisten
 
Vragen over
dit forum ?
Opdieet.nl forum - Een leven lang fit
| Alle onderwerpen | Nieuw onderwerp | Zoeken |


Een leven lang fit

06-01-2006

Halo allemaal ;
Ik heb al eerder een stukje geschreven onder het onderwerp; Vanaf vandaag 20 kilo eraf ! Maar zit toch met een vraag, eigenlijk vanwege het feit dat ik een paar dagen op internet op allerlei dieet site's terecht ben gekomen en diverse dieeten heb bestudeerd, en zo heb ik ook een oud boek gelezen die ik al heel wat jaartjes in de kast had staan, nl het boek Een leven lang fit, die zweren bij ( wat ik nu een paar dagen doe ) geen ontbijt s'ochtends maar alleen fruit, dus bij het opstaan, vers geperst jus orange bv , dan een banaan, om 10 uur een appel bv en dan wat vruchtesap en tussendoor veel water, om 12.00 of vanaf 12.00, groenten, en zeggen dus dat ontbijten helemaal niet goed is, en fruit na een maaltijd al helemaal verkeerd is voor je spijsvertering het is gewoon het beste om fruit op een lege maag te eten i.v.m de spijsvertering ( gisten) . Het boek gaat eigenlijk over de juiste voedselcombinatie's. Mij spreekt het boek bijzonder aan, omdat ik al jaren een verkeerde/slechte spijsvertering heb, ben eigenlijk heel vaak aan de diaree en dat soms 2- 3 keer per dag, maar ben wel veel te zwaar, ik heb inmiddels alle light frisdranken de deur uit gegooid dat dronk ik al jaren, want alles waar zoetstoffen in zitten en dan met name aspartraam ( als ik het goed schrijf ) is werkelijk heel slecht en totaal niet goed voor je darm flora, ik had het zo'n beetje in huis toen ik begon met dieeten ( ik was toen 14 en ben nu 34 jaar ) ik drink het dus al zo'n 20 jaar, en als ik terug kijk, zijn toen mijn problemen met mijn spijsvertering begonnen, ik dacht gewoon het zijn suikervrije dranken en dus calorie arm en dus val ik er van af.....nee dus, niet bij mij......ik dronk echt nooit wat anders. Nu drink ik alleen maar water of thee, of vruchtensappen.......en werkelijk na die paar dagen merk ik dat mijn darmen een stuk rustiger zijn !
Waar ik nu eigenlijk naar toe wil is dat iedereen moet doen wat hij of zij zich prettig bij voelt, maar ik vind het dus zo moeilijk omdat je zoveel tegenstrijdige verhalen leest over de dieeten, de meeste zeggen dus dat je vooral goed moet ontbijten om de dag door te komen, maar heb dus gelezen in bv dat boek dat het juist al je energie opvreet als je een ontbijt neemt....nu moet ik zeggen dat het mij nu prima bevalt s'ochtends verders niets dan alleen fruit, want toegegeven ik at bijna nooit fruit, tenminste niet dagelijks de 2 stuks.....en terwijl ik dit typ kwam er een mail binnen van Esther,
en rijst mij spontaan nog een vraag, of ik wel genoeg eet.......ik lees bv op het voedingcentrum dat je per dag zo'n 5-7 sneetjes brood mag.....ik at voor mijn dieet 3 sneetjes per dag en echt niet veel tussendoortjes of vette troep, en zoal al eerder vermeld ik dronk alleen maar light frisdranken, waar legt het dan aan, toch meer over de dag eten zodat de "motor"werkt ? Ik weet wel dat ik meer moet gaan bewegen erbij dus de combinatie van die twee......vis eet ik 2 keer per week dat vind ik zalig en groenten ben ik dus niet zo dol op maar eet dan wel sla, tomaatjes en komkommer en groentensap, en veel heel veel water .........Misschien lees ik wel te veel over alle dieeten en moet ik zien hoe dit uit pakt voor mij.
dit had ik gister;
1 glas vergesperst jus orange
1 banaan
10.00 uur 1 appel
4 glazen water
12.30 uur 1 br. boterham met kl.beetje becel + rosbief
1 cracker met kl.beetje becel en een plak 20+ kaas
1 glas melkdrank 0% vet
tussendoor handje walnoten en 1 glas tomatensap
2 glazen water stuk komkommer
s'avonds 2 flinke scheppen hutspot met een half sucade lapje erdoorheen
tussendoor plakje ontbijtkoek en glas tomatensap
2 glazen water
succes allemaal verders en tot op het forum
Gr. Angelique

23-07-2013
22:17:16
Reactie van ina:

ik ben nu 3 maanden bezig met fit for life. heb mijn dieet langzaam aangepast. eet s'morgens alleen maar fruit en om 12 uur 2 boterhamen met dun geitensmeerkaas en een salade van verschillende groentes. savonds eet ik groenten met aardappelen, rijst of pasta en de andere avond kip-vis- of een gekookt ei met groenten. ik voeg regelmatig noten toe aan de salade. Af en toe smokkel ik met verjaardagen of zo maar niet met de ochtend. dan alleen maar fruit. Ik voel me er prima bij en ben al 11 kilo afgevallen.


09-01-2013
21:42:18
Reactie van jacqueline:

Hoi Pauweveer,
Fijn dat je me nog wat laat weten. Jammer dat je klachten kreeg. Waar ik me zorgen om maakte is of ik wel genoeg binnen krijg, of ik niet op mijn reserves ga teren, begrijp je? Slecht voor de spieren en hormoonhuishouding. Toen kwam ik in de winkel chiazaad tegen, gelijk gekocht en van alles over opgezocht. Dat doe ik nou elke ochtend in m'n smoothie en voel me gelijk wat stabieler en voldaan, misschien ook rustiger voor de darmen? Ik dacht een tip voor jou.
Groetjes!


09-01-2013
18:59:28
Reactie van pauweveer:

Hoi Jacqueline,

Ik ben er eigenlijk na 3 weken alweer mee gestopt. Kreeg erg veel last van m'n darmen en was 2 kilo aangekomen.
Hou nog wel rekening met de combinaties die ik eet want daar merkte ik wel een positieve effect van.
Heel veel succes!!


03-01-2013
10:36:50
Reactie van jacqueline:

Hoi Pauweveer,
Ben je nog steeds bezig met fit for life?
Omdat het zacht weer is, ben ik toch maar fruit in de ochtend blijven doen.
Ik ben nu drie kilo kwijt. Elke keer als je twee kilo kwijt bent moet je even doorzetten merk ik.
Je moet natuurlijk afvalstoffen kwijt zien te raken.
Neem je in de middag tot de avond wel vlees en zuivel?
Ik dronk eerst veel karnemelk, nu eigenlijk niet meer, geen behoefte. Ik merk wel dat ik van mijn chronisch gehoest en gepiep af ben. Lekkere warme melk vind ik soja, ongezoet gemixt met rijstemelk, beetje honing.
Zie uit naar een reactie.


16-12-2012
20:29:56
Reactie van jacqueline:

Leuk om deze site te vinden over een leven lang fit. Ik ga weer beginnen, jaren geleden deed ik het ook, alleen kreeg ik last van dat "schrale" fruit in de ochtend. vooral in de winter was het voor mij niks. dus neem ik havervlokken gekookt met water, op een kleine pit langzaam dik laten worden. Het is ook licht verteerbaar. En milkshakes gemaakt van amandelmelk met fruit. En sap gemaakt van appel met bleekselderij beviel me ook goed, maar omdat ik van zoetigheid, ook van fruit, op nuchtere maag een hypo krijg (hevige schommelingen van de bloedsuikerspiegel) leg ik de nadruk wat meer op het scheiden van vlees en zetmeel. en als ik fruit eet zal ik het altijd combineren met noten of kokos. Of zonnebloempitten. En misschien meer water drinken. succes allemaal!


1  2  3  4  5  6  7  Volgende
Onderdeel forum

OpDieet.nl
All rights reserved 2000-2006®
Design: Esther en Frank
Software: Frank